Rubber

Bij de productie van banden zorgen verschillende processen voor een rubbergeur. Een sterke, onaangename geur die de omwonenden van de fabriek niet op prijs zullen stellen.

Rubbergeur neutraliseren

De mengmachine mixt onbewerkte materialen zoals rubber, carbon black en chemicaliën tot een rubbermengsel. Tijdens dit proces komen veel geuren vrij, die via de schoorsteen in de lucht terechtkomen.

De Aerox-Injector kan > 85% van de rubbergeur vernietigen afkomstig van de mengmachine.

Uitstoot rubberproductie

De banden worden uitgehard in een vulkaniseerpers. Door de hoge temperatuur van de pers komen er rubbergeuren vrij. Hoewel die minder sterk zijn dan de geuren die de mengmachine produceert, is de impact op het milieu groter. Per productielijn stoten de vulkaniseerpersen namelijk tot wel 90.000 m3/h uit. De Aerox-Injector brengt de luchtvervuiling van de persen terug tot een minimum.

Tot 99% geurreductie

Aerox heeft wereldwijd diverse pilot-tests uitgevoerd om de efficiëntie van de Aerox-Injector vast te stellen. Onafhankelijke onderzoeksbureaus toonden aan dat onze installatie tot 99% van de rubbergeur afkomstig van de mengmachine kan vernietigen. Daarmee presteren we aanzienlijk beter dan de concurrentie.

Succesverhalen

Industrieën die wij bedienen

Diervoer
Vissenvoer
Huisdierenvoer
Renewable ingredients
Rubber
Oliehoudende Zaden
Voeding
Overige Industrieën
Ook ontdekken hoe wij wereldwijd geuroverlast oplossen met een duurzaam en betrouwbaar product?

Aerox-Injector

De Aerox-Injector is een innovatief geurbestrijdingssysteem gebaseerd op injectietechnologie dat aan het uiteinde van een productieproces of in de schoorsteen wordt geïnstalleerd. Al meer dan 250 fabrieken over de hele wereld profiteren van onze bewezen effectieve technologie.