Geurverwijdering stap voor stap

Contact

Aerox b.v.
Utrechtseweg 4a
3451 GG Vleuten

Tel: 030 677 91 80
E-mail: info@aerox.nl

Blijf op de hoogte

Het stap voor stap oplossen van industriële geur emissies

Welke interessante en mooie producten er ook worden geproduceerd in fabrieken, geuren kunnen daarbij eenvoudigweg niet voorkomen worden. Vooral in industrieën zoals diervoeder, levensmiddelen, oliezaad verwerking, tabak en rubber kan niet voorkomen worden dat koelers, drogers of andere procesapparatuur lucht uitblazen, vaak via een schoorsteen. Naast stof bevat deze lucht ook geuren. Meestal zijn deze niet gevaarlijk voor de omgeving, maar kunnen wel schade toebrengen aan het welzijn van mensen. Niemand houdt er immers van om te leven in de buurt van een ruikende fabriek en stinkende lucht dag na dag in te ademen.

Om de omgeving tevreden te houden en tegelijk positief te werken aan het bedrijfsimago, maar ook om te blijven voldoen aan de tegenwoordig strengere wetgeving voor geuremissies, is het raadzaam om de geuremissies te beheersen door geur reducerende technieken toe te passen.

De sleutel is hiervoor is zorgvuldigheid. Terwijl de wereld van geurbeheersing waarschijnlijk nieuw is voor veel mensen, bestaat de kans dat er te snelle oplossingen worden geïnstalleerd. Te vaak zien we snelle verkoop in de markt waar 100% vermindering van de geur is beloofd en zien we goedkope directe plasma systemen die door vervuiling in het proceskanaal nauwelijks meer de geur verlagen. Dit zelfs zonder de situatie bij de klant eerst grondig te onderzoeken. Het gevolg is dat echte problemen worden geïntroduceerd.

Aerox uitvinder van koud plasma geur controle door injectie

Aerox, uitvinder van de koud plasma geur reducerende injectie techniek, weet uit meer dan 25 jaar ervaring in industriële geur controle dat echte duurzame oplossingen geavanceerde- en op maat gemaakte technologie vereisen. Een stapsgewijs onderzoek van de specifieke eisen en het unieke geur emissie probleem op klant locatie is daarbij onmisbaar. Zonder dit zal het eindresultaat nooit optimaal zijn.

De eerste stap is altijd het in kaart brengen van alle geur bronnen. Een geurbron wordt gekenmerkt door zowel de concentratie van geuren, uitgedrukt in ouE/m3 of als verdunningslucht, en door de luchtstroom, uitgedrukt in m3/h. Het product van beide is de totale geur uitstoot, doorgaans uitgedrukt in MouE/m3.

De tweede stap betreft het besluit over welke bronnen moeten worden verminderd. Het doel daarbij is nul klachten uit de omgeving en tegelijk voldoen aan lokale regelgeving. Het goede nieuws is dat niet altijd alle bronnen moeten worden gecontroleerd.

Het verkoopteam van Aerox komt graag bij u langs voor een gesprek en advies over beide stappen. Dit is ook een goede gelegenheid om meer uitleg te geven over de verschillen tussen geur reducerende oplossingen. De voor en tegens van oplossingen die direct in de vaak vuile, stoffige, kleverige uitblaaslucht geplaatst worden, zoals direct plasma of actieve kool, chemische scrubbers met hun afvalstromen en de koud plasma injectiesystemen die niet beïnvloed worden door de proces condities.

De derde stap is om te bepalen of de geur reductie daadwerkelijk kan worden bereikt door koude plasma injectie technologie. Dit wordt gedaan met behulp van de Aerox microtester. Dit is een draagbaar testapparaat dat wordt ingezet voor een eerste indicatie of de specifieke geuren zijn verminderd. Het wordt ook gebruikt om aan te geven welke capaciteit in de koud plasma installatie nodig is voor de specifieke productie situatie.

De vierde stap is het uitvoeren van een meer geavanceerde pilot-test. Dit wordt gedaan door toepassing van het Aerox minitest systeem, in combinatie met geurmetingen door een onafhankelijk gecertificeerd bedrijf ter beoordeling van de geurconcentratie. Het resultaat van deze tests is een gedetailleerd verslag over de proces condities en welke geur reductie efficiëntie kan worden bereikt. Samen met het testprogramma wordt dan bepaald welke Aerox koud plasma capaciteit zal zorgen voor het optimale resultaat. Met deze gegevens kunnen Aerox en de klant dan betrouwbaar opschalen naar het ontwerp van het vereiste Aerox®-Injector systeem.

De vijfde stap is dan om de Aerox®-Injector in detail uit te leggen en op basis van onze 25 jaar specialistische ervaring en het meetverslag een gericht geur reductie advies en een offerte uit te brengen.

De laatste stap

De zesde en laatste stap is het meest interessant. Na de beslissing van de klant zal het detail ontwerp en de installatie van de Aerox®-Injector systeem in de fabriek beginnen, uiteraard in nauwe samenwerking met klant en eventuele derden. Dit proces is pas voltooid nadat de succesvolle opstart en ingebruikname van de Aerox®-Injector een feit zijn.
Vanaf dit moment zal de klant en zijn omgeving wennen aan het Aerox-systeem dat automatisch zijn werk doet en niet veel onderhoud nodig heeft. Naast het wisselen van de voorfilters wat eenvoudig door de klant zelf gedaan kan worden, komt slechts eenmaal per 8.000 draaiuren een gekwalificeerde Aerox engineer langs op de locatie, waarvoor een tijdige aankondiging zal worden verstrekt door het Aerox monitoring systeem en waarvoor geen proces onderbrekingen nodig zijn.

Ook ontdekken hoe wij wereldwijd geuroverlast oplossen met een duurzaam en betrouwbaar product?

Aerox-Injector

De Aerox-Injector is een innovatief geurbestrijdingssysteem gebaseerd op injectietechnologie dat aan het uiteinde van een productieproces of in de schoorsteen wordt geïnstalleerd. Al meer dan 250 fabrieken over de hele wereld profiteren van onze bewezen effectieve technologie.

Aerox RCO

De Aerox RCO lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent sit amet massa condimentum, malesuada metus non, pellentesque mauris. Quisque a elementum lectus. Nam consequat maximus dui, sed tempus est blandit vitae.