Vandeputte

Optimale geur verwijdering

Voor de zaadolie verwerkingsfabriek van Vandeputte hebben we een aangepaste versie van de Aerox-Injector ontworpen om optimale geur verwijdering te leveren.

Vandeputte is een zaadolie verwerkingsfabriek in België. Omdat Vandeputte geïnteresseerd was in hun uitstoot verzamelde ze data en vonden ze dat ze een grote hoeveelheid geurdeeltjes uitstootte. In het verwerking van zaadolie zijn een enkele processen die een grotere hoeveelheid geur veroorzaken dan andere. Gebaseerd op de data van Vandeputte adviseerde Aerox om te focussen op de processen waar de grootste geur ontstaat in plaats van alle proces lucht te behandelen.

Optimale geur verwijdering

Gebaseerd op tests bij de fabriek van Vandeputte stelde we de juiste oplossing vast om alle lucht van de drukken en de conditioners te behandelen. Aerox ontwierp het geur verwijderingssysteem in nauwe samenwerking met Vandeputte. De Aerox-Injector is op het dak geplaatst en verwijdert sindsdien bijna alle geurdeeltjes.

Gecombineerde luchtstromen behandelen

In de proceslucht in deze zaadolie fabriek zitten gecondenseerde olie en water druppels. Om deze druppels tegen te gaan installeerde we een olie- en water separator voor de Aerox-Injector. Dit zorgt ervoor dat de effectiviteit van de Aerox-Injector gemaximaliseerd en gegarandeerd kan worden. Het zorgt er ook voor dat de Aerox-Injector de gecombineerde luchtstromen van de drukken en de conditioners tegelijkertijd kan behandelen.

Over de opdrachtgever

Vandeputte heeft zich de afgelopen decennia geëvolueerd tot een trendsetter in industriële veiligheid en welzijn.

Aerox-Injector

De Aerox-Injector is een innovatief geurbestrijdingssysteem gebaseerd op injectietechnologie dat aan het uiteinde van een productieproces of in de schoorsteen wordt geïnstalleerd. Al meer dan 250 fabrieken over de hele wereld profiteren van onze bewezen effectieve technologie.

Aerox RCO

De Aerox-RCO is een innovatief emissiecontrolesysteem gebaseerd op katalytische technologie dat aan het einde van een productieproces of in de schoorsteen wordt geïnstalleerd. De Aerox-RCO (Regeneratieve Katalytische Oxidizer) vernietigt de emissies.

Ook ontdekken hoe wij wereldwijd geuroverlast oplossen met een duurzaam en betrouwbaar product?