Dierenvoer

De diervoederindustrie produceert een breed scala aan voeders en granen, waarbij verschillende grondstoffen worden gebruikt. Vooral de koellucht van de productie van pluimvee-, varkens- en herkauwervoer moet worden ontgeurd om klachten te voorkomen.

Granen malen voor dieren

De diervoederindustrie vindt zijn oorsprong in traditionele windmolens. Tegenwoordig worden elektrisch aangedreven pelletmolens gebruikt en worden granen voornamelijk gekoeld in tegenstroomkoelers. Om stof uit de koellucht te verwijderen, wordt meestal een zakfilter gebruikt die kan voldoen aan de huidige strenge stofemissienormen. Hierna zal de lucht uiteindelijk naar buiten worden geblazen.

Maatregelen voor geurreductie

In eerste instantie bouwde de diervoederindustrie hogere schoorstenen als maatregel voor geurreductie. Dit loste de problemen niet altijd voldoende op, vooral omdat de productiecapaciteit van voer per fabriek aanzienlijk toenam.

Meerdere productielijnen

Aerox heeft specifieke geurreductieoplossingen ontwikkeld voor de diervoederindustrie. Een fabriek heeft meestal meerdere pelletlijnen in bedrijf met ongeveer 15.000 tot 25.000 m3/u koellucht per lijn. Per pelletlijn kan één compacte Aerox-Injector worden geïnstalleerd, of verschillende productielijnen kunnen worden samengevoegd en behandeld met één Aerox-Injector. In de praktijk kan dit oplopen tot een verschillend aantal lijnen met een totale luchtstroom van maximaal 240.000 m3/u.

Duurzame oplossing

Omdat de Aerox-Injector op verschillende capaciteiten kan draaien, wordt onnodig stroomverbruik voorkomen wanneer niet alle pelletlijnen in bedrijf zijn. Dit komt ten goede aan het milieu en vermindert de operationele kosten.

Industrieën die wij bedienen

Diervoer
Vissenvoer
Huisdierenvoer
Renewable Ingredients
Rubber
Oliehoudende Zaden
Voeding
Overige Industrieën
Ook ontdekken hoe wij wereldwijd geuroverlast oplossen met een duurzaam en betrouwbaar product?

Aerox-Injector

De Aerox-Injector is een innovatief geurbestrijdingssysteem gebaseerd op injectietechnologie dat aan het uiteinde van een productieproces of in de schoorsteen wordt geïnstalleerd. Al meer dan 250 fabrieken over de hele wereld profiteren van onze bewezen effectieve technologie.