Voeding

De voedingsindustrie stelt enorm hoge eisen aan hygiëne in de fabrieken. Installaties en leidingen moeten van roestvrij staal zijn, zodat ze periodiek schoongemaakt kunnen worden. Aerox heeft ruime ervaring binnen de voedingsindustrie en de specifieke eisen.

Fijne poeders en granen

Kaaspoeder voor op pizza’s of smaken als knoflook worden geproduceerd op spray dryers. De afgevoerde lucht van deze drooginstallaties bevatten een zeer hoge geurconcentratie, die kilometers verderop nog waarneembaar is. De thermische verwerkingstechnieken (poffen en extrusie) die nodig zijn voor de productie van granen hebben een uitstoot van sterke ongewenste geuren, die vaak tot klachten uit de omgeving leiden.

De Aerox-Injector is een duurzame technologie die geen chemicaliën, brandstof of water nodig heeft.

Voedselgeuren verwijderen

Voedselgeuren kunnen effectief door een Aerox-Injector verwijderd worden. De installatie wordt op maat gemaakt van de vereiste materialen (SS304). Hij wordt geplaatst aan het eind van de productielijn, vlak voordat de luchtuitstoot de fabriek verlaat. Afhankelijk van de productieomstandigheden kan één Aerox-Injector luchtstromen tot 220.000 m3 per uur verwerken.

Geen brandstoffen of chemische stoffen

In de afgelopen jaren heeft Aerox wereldwijd een groot aantal pilots gedraaid, om de effectiviteit van onze technologie te vergelijken met technologieën als biofilters en luchtwassers. In alle gevallen bereikte de Aerox-Injector op zijn minst dezelfde, maar vaak een hogere geurreductie, zonder het gebruik van chemicaliën, brandstoffen of (afval)water.

Succesverhalen

Industrieën die wij bedienen

Diervoer
Vissenvoer
Huisdierenvoer
renewable ingredients
Rubber
Oliehoudende Zaden
Voeding
Overige Industrieën
Ook ontdekken hoe wij wereldwijd geuroverlast oplossen met een duurzaam en betrouwbaar product?

Aerox-Injector

De Aerox-Injector is een innovatief geurbestrijdingssysteem gebaseerd op injectietechnologie dat aan het uiteinde van een productieproces of in de schoorsteen wordt geïnstalleerd. Al meer dan 250 fabrieken over de hele wereld profiteren van onze bewezen effectieve technologie.