Oliehoudende zaden

Aan het eind van de jaren negentig had Aerox al oplossingen ontwikkeld om geuren bij de verwerking van oliehoudende zaden te verwijderen. Uit graanzaden wordt olie en meel gewonnen. De olie wordt gebruikt in de voedingsindustrie, maar ook voor de productie van biodiesel of bio-ethanol.

Behandeling van afvoerlucht

Het winnen van olie uit zaden begint met het persen van de olie uit de zaden met persinstallaties. De olie wordt vervolgens uit het restant ontrokken door met een andere drukpers het oplosmiddel hexane toe te voegen (‘koud persen’). De overblijfselen van de zaden worden gepelletiseerd of gemalen. Daarbij is drogen en koelen noodzakelijk. De lucht die hierbij vrijkomt heeft een sterke geur, die succesvol behandeld kan worden met de Aerox-Injector.

Aerox heeft een veilige technologie ontwikkeld om lucht te behandelen die hexaan bevat.

Restgeuren vernietigen

Bij de meeste installaties worden wateroplosbare geuren en de meeste fijne stofdeeltjes eerst uit de afvoerlucht verwijderd met een scrubber. Een Aerox-Injector kan restgeuren verwijderen. Na het drogen wordt het meel gekoeld. Ook deze afvoerlucht kan de Aerox-Injector behandelen.

Hexaan en veiligheid

De Aerox-Injector biedt grote veiligheidsvoordelen ten opzichte van andere koude-plasma-technologieën als het gaat om het deodoriseren van lucht die het giftige hexaan bevat. Talloze Europese fabrieken in de voedingsindustrie hebben in de afgelopen jaren om die reden de keuze gemaakt voor de Aerox-Injector.

Industrieën die wij bedienen

Diervoer
Vissenvoer
Huisdierenvoer
Renewable ingredients
Rubber
Oliehoudende Zaden
Voeding
Overige Industrieën
Ook ontdekken hoe wij wereldwijd geuroverlast oplossen met een duurzaam en betrouwbaar product?

Aerox-Injector

De Aerox-Injector is een innovatief geurbestrijdingssysteem gebaseerd op injectietechnologie dat aan het uiteinde van een productieproces of in de schoorsteen wordt geïnstalleerd. Al meer dan 250 fabrieken over de hele wereld profiteren van onze bewezen effectieve technologie.