Mitas

Goedgekeurd door omwonenden, lokale- en milieu autoriteit

Groei van de stad zorgde voor geurklachten.

Mitas, een rubber banden fabrikant in Praag, had vele jaren last van keurklachten. De fabriek was in de 30er-jaren gebouwd door Michelin en stond oorspronkelijk buiten de stad. Door de jaren heen groeide de fabriek en de stad Praag. Hoge flats werden dichtbij de fabriek gebouwd omdat de stad groeide en de nieuwe bewoners klaagden over de geur die bij de fabriek vandaan kwam.

Mitas teste meerdere geur reductie technologieën gedurende vijf jaar en koos voor de Aerox-Injector.

Op zoek naar een geurprobleem oplossing testte Mitas meerdere verschillende technologieën. Geen van de technieken die ze getest hadden gaf ze het vertrouwen om te implementeren in hun productie proces. Maar in 2005 voerde Aerox een pilot test uit met veelbelovende resultaten. Twee compacte Aerox®-Injectors konden de luchtstromen van de twee mixer lijnen behandelen en bijna alle rubber geur verwijderen.

Bewezen effectiviteit

Na het doen van de pilot test organiseerde Mitas een bijeenkomst met de omwonenden, de milieuautoriteit en de burgermeester om onze duurzame oplossing te presenteren. Het contract was een week later getekend. Na de installatie heeft een onafhankelijk meetbureau de Aerox-Injectors getest en bewees de effectiviteit en de efficiëntie van de machines nogmaals. De machines werken sinds 2006 zonder probleem en Mitas is zeer tevreden met de geur reductie die behaalt wordt.

Over de opdrachtgever

Mitas is onderdeel van de Trelleborg Group, een van Europa’s grootste bandenmerken voor agriculturele machines en construction- en material handling vehicles.

Aerox-Injector

De Aerox-Injector is een innovatief geurbestrijdingssysteem gebaseerd op injectietechnologie dat aan het uiteinde van een productieproces of in de schoorsteen wordt geïnstalleerd. Al meer dan 250 fabrieken over de hele wereld profiteren van onze bewezen effectieve technologie.

Aerox RCO

De Aerox-RCO is een innovatief emissiecontrolesysteem gebaseerd op katalytische technologie dat aan het einde van een productieproces of in de schoorsteen wordt geïnstalleerd. De Aerox-RCO (Regeneratieve Katalytische Oxidizer) vernietigt de emissies.

Ook ontdekken hoe wij wereldwijd geuroverlast oplossen met een duurzaam en betrouwbaar product?